Sevgilim, Akşama Ne Pişirdin?
Paylaşım:
Sevgilim, Akşama Ne Pişirdin? Türklerin Değişen Damak Tadı
Bu Kitabı Satın Alın

Kitap Künyesi:

Barkod: 9786051113098

Sayfa Sayısı: 408

Ebat: 19 x21 cm

Yayın Tarihi: Ağustos 2006

Kategori: Yemek

Kitap Hakkında:

Yemek uzmanı Sahrap Soysal, "sevginin yolu mideden geçer" sözünü doğrularcasına yepyeni yemek tarifleriyle bu kez mutlu birliktelikler için kaynatıyor tenceresini. Kitabın adı bile iştahı kabartmaya yetiyor. Soysal, "Sevgilim, Akşama Ne Pişirdin?"de Doğu ve Batı mutfaklarını birleştiriyor. Değişen ve gelişen damak zevkine uygun tatları harmanlayarak geleneksel ve modern yemekleri bir arada sunuyor genç sofralara. Çorbadan tuzlu hamur işlerine, et ve balıktan tatlılara, zeytinyağlılardan kahvaltı seçeneklerine kadar pek çok bölümden oluşan "Sevgilim, Akşama Ne Pişirdin?"in her bölüm başlangıcında önce tavsiyeler sıralanıyor. Yemek tariflerinin yanı sıra, o yemekte kullanılan malzemelerle ilgili pratik bilgilere de yer veriliyor. "Annemin yemeğinden vazgeçemem ama, yeni tatlara da açığım" diyen tüm genç sevgililere afiyet olsun. Zaten kitabın altbaşlığı da "Türklerin Değişen Damak Tadı".

Kitap Hakkında:

Yemek uzmanı Sahrap Soysal, "sevginin yolu mideden geçer" sözünü doğrularcasına yepyeni yemek tarifleriyle bu kez mutlu birliktelikler için kaynatıyor tenceresini. Kitabın adı bile iştahı kabartmaya yetiyor. Soysal, "Sevgilim, Akşama Ne Pişirdin?"de Doğu ve Batı mutfaklarını birleştiriyor. Değişen ve gelişen damak zevkine uygun tatları harmanlayarak geleneksel ve modern yemekleri bir arada sunuyor genç sofralara. Çorbadan tuzlu hamur işlerine, et ve balıktan tatlılara, zeytinyağlılardan kahvaltı seçeneklerine kadar pek çok bölümden oluşan "Sevgilim, Akşama Ne Pişirdin?"in her bölüm başlangıcında önce tavsiyeler sıralanıyor. Yemek tariflerinin yanı sıra, o yemekte kullanılan malzemelerle ilgili pratik bilgilere de yer veriliyor. "Annemin yemeğinden vazgeçemem ama, yeni tatlara da açığım" diyen tüm genç sevgililere afiyet olsun. Zaten kitabın altbaşlığı da "Türklerin Değişen Damak Tadı".

Yazar Hakkında:

1959 yılında Gümüşhane’de doğan Sahrap Soysal, ODTÜ Kimya Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1983-1998 yılları arasında çeşitli şirketlerde yönetici olarak çalıştı. 2000 yılında “Mutfakta Keyif” programıyla televizyonculuğa başladı. Anne Ben Acıktım, Bir Yemek Masalı (2005 Gourmand Yılın En İyi Yörese... Yazarın Sayfası Yazarın Sayfası

Doğan Kitap Tarafından Yayımlanan Diğer Eserleri:

Aile Mirası Reçeteler
Evvel Zaman İçinde Gümüşhane Ve Kelkit<br><span>Yaşam, Kültür Ve Mutfak</span>
A Cookery Tale
Sahrap Soysal’la Sağlıklı Mutfak
Sana Emanet Anne Tarifleri
Kalaylı Kaplarda Alaylı Yemekler
Her Eve Lazım Salatalar ve Mezeler
Derviş Sofraları<br><span>Tasavvufta Yeme İçme Kültürü ve Sofra Adabı</span>
Anne, Ben Acıktım!<br><span>0-6 Yaş İçin Yemek Tarifleri</span>
Bir Yemek Masalı<br><span>Yemek Tarifleri 1</span>
  • Doğan Holding
  • Doğan Kitap
Doğan Yayınları Copyright © 2022 | Tasarım ve Uygulama: Carbon Interaktif