Aile Mirası Reçeteler
Paylaşım:
Aile Mirası Reçeteler
Bu Kitabı Satın Alın

Kitap Künyesi:

Barkod: 9786258474589

Sayfa Sayısı: 192

Ebat: 21 x 35 cm

Yayın Tarihi: Mart 2024

Kategori: Yemek

Ön Okuma

Kitap Hakkında:

Bu kitap, Anadolu’nun yüzyıllar öncesine dayanan zengin mutfak mirasına bir saygı duruşudur. 

Selin Atasoy’un hayata geçirdiği, gastronomi dünyasının saygın ismi Sahrap Soysal’ın zengin deneyimiyle şekillenmiş, Göçmen Artisan Bakery’nin değerli katkılarıyla can bulan bu eserde Türkiye’nin dört bir yanından 51 ailenin hikâyesi ve kuşaktan kuşağa aktarılan değerli reçetelerini bulacaksınız. Yunanistan’dan İspanya’ya, Bulgaristan’dan Polonya’ya uzanan bir gastronomi yolculuğuna çıkarken, bu reçetelerin arkasındaki hikâyeler sizi derinden etkileyecek.

Sayfaları çevirdikçe, mutfaklarımızda saklı olan kültürel mirasın izlerini takip edecek, geleneksel lezzetlerin yeni nesillere nasıl aktarıldığına tanık olacaksınız. İstanbul’dan Erzurum’a, Trabzon’dan Gaziantep’e, Adana’dan İzmir’e, Van’dan Sinop’a, Adıyaman’dan Gümüşhane’ye uzanan bu yolculukta, Süryani, Ermeni, Musevi, Rus, Çerkez, Girit, Boşnak, Rum, Arnavut, Bulgar ve daha pek çok mutfak lezzetinin, göçlerle Türkiye’de nasıl yaşatıldığını ve zenginleştiğini keşfedeceksiniz. Bu kitap sizi çeşitli etnik kökenlerin ve yerel lezzetlerin oluşturduğu renkli ve zengin mozaikte kaybolmaya davet ediyor.

Bu kitabın da bir parçası olduğu “Lezzet Göçünün İzinde... Aile Mirası Reçeteler” projesi, Türkiye’nin kadim yemek kültürünü, geleneksel hamur işleri tarifleri ve can alıcı aile hikâyeleriyle birleştirerek, ortak bir hafıza oluşturuyor. Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir katkı olarak, farklı kültürler arasındaki bağları ve toplumlar arasındaki benzerlikleri ortaya koyuyor.

Bu eşsiz lezzet yolculuğuna siz de katılın ve ailenizin nesiller boyu süregelen reçetelerini ve hikâyelerini  birlikte büyüteceğimiz ortak hafıza mozaiğimize ekleyin. 

Hikâyenizi dünyayla paylaşma zamanı geldi, hazır mısınız?

Kitap Hakkında:

Bu kitap, Anadolu’nun yüzyıllar öncesine dayanan zengin mutfak mirasına bir saygı duruşudur. 

Selin Atasoy’un hayata geçirdiği, gastronomi dünyasının saygın ismi Sahrap Soysal’ın zengin deneyimiyle şekillenmiş, Göçmen Artisan Bakery’nin değerli katkılarıyla can bulan bu eserde Türkiye’nin dört bir yanından 51 ailenin hikâyesi ve kuşaktan kuşağa aktarılan değerli reçetelerini bulacaksınız. Yunanistan’dan İspanya’ya, Bulgaristan’dan Polonya’ya uzanan bir gastronomi yolculuğuna çıkarken, bu reçetelerin arkasındaki hikâyeler sizi derinden etkileyecek.

Sayfaları çevirdikçe, mutfaklarımızda saklı olan kültürel mirasın izlerini takip edecek, geleneksel lezzetlerin yeni nesillere nasıl aktarıldığına tanık olacaksınız. İstanbul’dan Erzurum’a, Trabzon’dan Gaziantep’e, Adana’dan İzmir’e, Van’dan Sinop’a, Adıyaman’dan Gümüşhane’ye uzanan bu yolculukta, Süryani, Ermeni, Musevi, Rus, Çerkez, Girit, Boşnak, Rum, Arnavut, Bulgar ve daha pek çok mutfak lezzetinin, göçlerle Türkiye’de nasıl yaşatıldığını ve zenginleştiğini keşfedeceksiniz. Bu kitap sizi çeşitli etnik kökenlerin ve yerel lezzetlerin oluşturduğu renkli ve zengin mozaikte kaybolmaya davet ediyor.

Bu kitabın da bir parçası olduğu “Lezzet Göçünün İzinde... Aile Mirası Reçeteler” projesi, Türkiye’nin kadim yemek kültürünü, geleneksel hamur işleri tarifleri ve can alıcı aile hikâyeleriyle birleştirerek, ortak bir hafıza oluşturuyor. Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir katkı olarak, farklı kültürler arasındaki bağları ve toplumlar arasındaki benzerlikleri ortaya koyuyor.

Bu eşsiz lezzet yolculuğuna siz de katılın ve ailenizin nesiller boyu süregelen reçetelerini ve hikâyelerini  birlikte büyüteceğimiz ortak hafıza mozaiğimize ekleyin. 

Hikâyenizi dünyayla paylaşma zamanı geldi, hazır mısınız?

Yazar Hakkında:

1959 yılında Gümüşhane’de doğan Sahrap Soysal, ODTÜ Kimya Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1983-1998 yılları arasında çeşitli şirketlerde yönetici olarak çalıştı. 2000 yılında “Mutfakta Keyif” programıyla televizyonculuğa başladı. Anne Ben Acıktım, Bir Yemek Masalı (2005 Gourmand Yılın En İyi Yörese... Yazarın Sayfası Yazarın Sayfası

1972 doğumlu Selin Atasoy, Özel İstanbul Alman Lisesi’ni bitirdikten sonra ABD ve Fransa’da ekonomi, uluslararası iş idaresi ve sinema alanlarında eğitim aldı. Reklam sektöründe uzun süre çalıştıktan sonra 2008’de kendi marka danışmanlık firması Kita’yı kurdu. 2009 Mayıs’ında, uluslararası deneyimli... Yazarın Sayfası Yazarın Sayfası

Doğan Kitap Tarafından Yayımlanan Diğer Eserleri:

Evvel Zaman İçinde Gümüşhane Ve Kelkit<br><span>Yaşam, Kültür Ve Mutfak</span>
A Cookery Tale
Sahrap Soysal’la Sağlıklı Mutfak
Sana Emanet Anne Tarifleri
Kalaylı Kaplarda Alaylı Yemekler
Her Eve Lazım Salatalar ve Mezeler
Derviş Sofraları<br><span>Tasavvufta Yeme İçme Kültürü ve Sofra Adabı</span>
Sevgilim, Akşama Ne Pişirdin?<br><span>Türklerin Değişen Damak Tadı</span>
Anne, Ben Acıktım!<br><span>0-6 Yaş İçin Yemek Tarifleri</span>
Bir Yemek Masalı<br><span>Yemek Tarifleri 1</span>
  • Doğan Holding
  • Doğan Kitap
Doğan Yayınları Copyright © 2022 | Tasarım ve Uygulama: Carbon Interaktif