Şöyle yemekli bir Türkiye turuna ne dersiniz? Tam 38 kentin kendilerine özgü tariflerinin verildiği bir kitap sayesinde gerçekleşiyor bu tur. Kitabın adı da, "Bir Yemek Masalı". Sahrap Soysal, kitabı hazırlarken anılarını da katmış işin içine. Bununla da yetinmemiş, yemek tariflerini verdiği kentlerin gezilmesi görülmesi gereken yerlerinden, efsanelerinden, el sanatlarından da söz etmiş. Üstelik tariflerin ardına ipuçları niteliğindeki notlarını da eklemiş.
Elazığ'dan pirpirim aşı, Malatya’dan kabuk bağlama, Van’dan eşgili yemeği, Gaziantep’den yuvalama ve daha birçok tarif... Çoğunun adını bile duymamış olabilirsiniz. Ama bu kitapta adlarını duymakla kalmayacak, nasıl yapıldıklarını da ayrıntılarıyla öğreneceksiniz. Yemek pişirmenin, hem de yöresel tatlara vâkıf olmanın keyfini yaşamak isteyen herkesin evinde bulunması gereken bir kitap "Bir Yemek Masalı". Üstelik tarifleri süsleyen fotoğraflarıyla görsel olarak da çok cazip.
Kitap Hakkında:
Şöyle yemekli bir Türkiye turuna ne dersiniz? Tam 38 kentin kendilerine özgü tariflerinin verildiği bir kitap sayesinde gerçekleşiyor bu tur. Kitabın adı da, "Bir Yemek Masalı". Sahrap Soysal, kitabı hazırlarken anılarını da katmış işin içine. Bununla da yetinmemiş, yemek tariflerini verdiği kentlerin gezilmesi görülmesi gereken yerlerinden, efsanelerinden, el sanatlarından da söz etmiş. Üstelik tariflerin ardına ipuçları niteliğindeki notlarını da eklemiş.
Elazığ'dan pirpirim aşı, Malatya’dan kabuk bağlama, Van’dan eşgili yemeği, Gaziantep’den yuvalama ve daha birçok tarif... Çoğunun adını bile duymamış olabilirsiniz. Ama bu kitapta adlarını duymakla kalmayacak, nasıl yapıldıklarını da ayrıntılarıyla öğreneceksiniz. Yemek pişirmenin, hem de yöresel tatlara vâkıf olmanın keyfini yaşamak isteyen herkesin evinde bulunması gereken bir kitap "Bir Yemek Masalı". Üstelik tarifleri süsleyen fotoğraflarıyla görsel olarak da çok cazip.
Yazar Hakkında:
1959 yılında Gümüşhane’de doğan Sahrap Soysal, ODTÜ Kimya Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1983-1998 yılları arasında çeşitli şirketlerde yönetici olarak çalıştı. 2000 yılında “Mutfakta Keyif” programıyla televizyonculuğa başladı. Anne Ben Acıktım, Bir Yemek Masalı (2005 Gourmand Yılın En İyi Yörese... Yazarın Sayfası
Bu web sitesi kullanıcı deneyimini iyileştirmek için çerezler kullanır. Web sitemizi kullanmak suretiyle tüm çerezlere Çerez Aydınlatma Metnimiz uyarınca onay vermiş olursunuz.