Polisiye Romanlar
Soluksuz okunan polisiye romanları, sürükleyici özellikleriyle öne çıkar. Cinayet, gizem, şüphe ve suç unsurlarını bir araya getirdiği için büyük bir merakla okunan Polisiye romanlarda genelde seri katiller ve zeki polis karakterler ön plandadır.
Polisiye Roman Nedir?
Edebiyatta suç ve suçluları konu alan türün genel başlığı polisiye olarak adlandırılır. Hırsızlık, cinayet, casusluk veya kaçakçılık gibi polisi ilgilendiren her konu polisiyenin kapsamındadır. Klasikleşmiş polisiye romanlarda çoğu zaman okuyucuya kitabın en başından bir cinayetle ilgili bilgiler sunulur. Esrarengiz bir şekilde gerçekleşen cinayeti işlemesi muhtemel olan kişiler ve bazı ipuçları verilerek, yazarla birlikte cinayeti çözmek, polisiye roman okuyucusunun beklentilerini karşılar. Polisiye romanlarda merak uyandıran olay örgüsü, bir dedektifin ya da amatör bir meraklının yardımıyla cinayetin çözülmesiyle sonuçlanır. Genellikle orta ve üst sınıf yaşantısını konu edinen polisiye kitaplarda, suçun nedenleri ya da toplumsal derinliği konu edilmeden konu ön plana çıkarılır.
Gerilim Romanı Nedir?
Gerilim kitapları ve polisiye romanlar tür olarak birbirine çok yakın olsa da, gerilim türünde bir dedektif ya da, cinayet vakası olmazsa olmazlar arasında yer almaz. Gerilim romanları farklı dinamiklerle de okuyucusuna korkutucu ve gergin atmosferler sunabilmektedir.
En iyi polisiye ve gerilim kitapları
Doğan Kitap Jean-Christophe Grangé, Jo Nesbo, Tess Gerritsen, Camilla Lackberg gibi yabancı polisiye yazarların yanı sıra, yerli polisiye kitapların önemli isimlerine de yer açan geniş bir polisiye romanlar kitaplığına sahip. Türkiye'de polisiye denince akla ilk gelen yayınevi olan Doğan Kitap, en iyi polisiye-gerilim kitaplarını okuyucusuyla buluşturuyor.