Kitap Hakkında:
Bir Yahudi ailesinin geçmişinin izlerini sürüyoruz. Ama asıl izini sürdüğümüz Türkiye’de yaşayan Yahudilerin mutfağı. Yıllarca çeşitli dergilerde çalışan Deniz Alphan’ın annesinin tarifleri yol gösteriyor bize. Sefarad yemekleri sosa, süse yaslanmayan, sade tariflerden oluşuyor. Ama “Dina’nın Mutfağı”, yalnızca tariflerden ibaret değil. Deniz Alphan, kendi yemek alışkanlıklarını, annesinin mutfağının taşıdığı özellikleri, çeşitli besin maddelerinin Yahudi mutfağındaki önemini ve bazı Yahudi geleneklerini de tariflerin arasına serpiştirmiş. Geleneklere sahip çıkmak, bir mutfağın bilmediğimiz özelliklerini öğrenmek ve bir ailenin geçmişine kıyısından köşesinden de olsa dalmak için keyifli bir seçenek “Dina’nın Mutfağı, Türk Sefarad Yemekleri”. Üstelik, özenli dilinin yanı sıra özenli fotoğraflarıyla görsel olarak da zengin bir kitap.