Kitap Hakkında:
Aynur Tartan, Anadolu’nun bin bir lezzetini dostların tarifleriyle kaynaştırıyor…
Dostlara sordum “Sizce barış nedir?” diye. Sonra döndüm bir de kendime sordum…
Yufkanın çıtırtısıydı barış, aşurenin bereketi, fırından taze çıkmış ekmeğin
kokusu, köftenin zenginliği, kebabın lezzeti, sarmanın kıvrımı, kavurmanın
ziyafeti, baklavanın zarafeti… Uzaklarda aramayın barışı…
Çünkü o içinizde, sofranızda, evinizde…
Bak Mutfakta Barış Var! Anadolu’nun bin bir lezzetini dostların tarifleriyle kaynaştırıyor… Hepimizi bir kez daha barış üzerine düşünmeye, ağzımızın tadını bozmadan, barışın sofrasında yaşamaya davet ediyor…
Ajda Pekkan’dan Ajda’nın dürümü… Anjelika Akbar’dan çak-çak… Aret Vartanyan’dan khavidz… Bengü’den kabak sıyırma… Buket Uzuner’den imambayıldı… Canan Tan’dan Diyarbakır usulü ekşili dolma… Derya Baykal’dan kete… Doğan Hızlan’dan kabak yemeği… Ertuğrul Özkök’ten şevketibostanlı makarna… Işın Karaca’dan Kıbrıs köftesi… Melihat Gülses’ten mercimekli bulgur pilavı… Mesut Yar’dan hamidiye pilavı… Metin Uca’dan patlıcan musakka… Nilgün Belgün’den cacıkaki… Rojin’den kebabe sini… Saba Tümer’den patlıcanlı pilav… Şoray Uzun’dan kuyu kebabı… Sırrı Sakık’tan sir queli… Zeliha Sunal’dan zeytinyağlı yandan çarklı biber dolması…
Ve birbirinden lezzetli “barış” tarifleri…