Kitap Hakkında:
Tarihi romanlarıyla ve roman tadındaki çalışmalarıyla tanıdığımız Namık Doymuş, bu kez 1789-1919 yılları arasındaki Osmanlıların zorlu yürüyüşünün ekonomik, sosyal, siyasal, bilimsel, kültürel boyutunu akıcı üslubuyla aktarıyor….
1789 yılında gerçekleşen ve ateşi tüm Avrupa’yı saran Fransız İhtilali, Osmanlı Ümparatorluğu’nda da büyük değişikliklerin başlangıcı oldu. Fransa’da yeni bir düzen amacıyla ayaklanan halk, kralı tahtından indirdi ve cumhuriyeti ilan etti. Avrupa’nın kral ve kraliçeleri kendi tahtlarının geleceğinden endişe ederken Osmanlı İmparatorluğu’nda ise durum tam tersiydi; bizzat padişah toplumu ileri götürecek önemli değişikliklere öncülük etmeye hazırlanıyordu.
1789’dan başlayıp 1919’a kadar süren 130 yıllık süreçte karışıklıklar, isyanlar ve savaşlar birbirini takip etti. Milyonlarca insan, hayatı pahasına yenilik ve değişim uğruna mücadeleye atıldı. Osmanlı İmparatorluğu’nda da hürriyet ve yenilik savunucuları acı çekmekten, kıyıma uğramaktan kurtulamadılar.
Daha önce tarihi romanlarıyla ve roman tadındaki çalışmalarıyla tanıdığımız Namık Doymuş, bu kez 1789-1919 yılları arasındaki zorlu yürüyüşün ekonomik, sosyal, siyasal, bilimsel, kültürel boyutunu akıcı üslubuyla aktarıyor.