Bir Yemek Masalı
Paylaşım:
Bir Yemek Masalı Yemek Tarifleri 1
Bu Kitabı Satın Alın

Kitap Künyesi:

Barkod: 9789759916893

Sayfa Sayısı: 344

Ebat: 19 x21 cm

Yayın Tarihi: Aralık 2003

Kategori: Yemek

Kitap Hakkında:

Şöyle yemekli bir Türkiye turuna ne dersiniz? Tam 38 kentin kendilerine özgü tariflerinin verildiği bir kitap sayesinde gerçekleşiyor bu tur. Kitabın adı da, "Bir Yemek Masalı". Sahrap Soysal, kitabı hazırlarken anılarını da katmış işin içine. Bununla da yetinmemiş, yemek tariflerini verdiği kentlerin gezilmesi görülmesi gereken yerlerinden, efsanelerinden, el sanatlarından da söz etmiş. Üstelik tariflerin ardına ipuçları niteliğindeki notlarını da eklemiş. Elazığ'dan pirpirim aşı, Malatya’dan kabuk bağlama, Van’dan eşgili yemeği, Gaziantep’den yuvalama ve daha birçok tarif... Çoğunun adını bile duymamış olabilirsiniz. Ama bu kitapta adlarını duymakla kalmayacak, nasıl yapıldıklarını da ayrıntılarıyla öğreneceksiniz. Yemek pişirmenin, hem de yöresel tatlara vâkıf olmanın keyfini yaşamak isteyen herkesin evinde bulunması gereken bir kitap "Bir Yemek Masalı". Üstelik tarifleri süsleyen fotoğraflarıyla görsel olarak da çok cazip.

Kitap Hakkında:

Şöyle yemekli bir Türkiye turuna ne dersiniz? Tam 38 kentin kendilerine özgü tariflerinin verildiği bir kitap sayesinde gerçekleşiyor bu tur. Kitabın adı da, "Bir Yemek Masalı". Sahrap Soysal, kitabı hazırlarken anılarını da katmış işin içine. Bununla da yetinmemiş, yemek tariflerini verdiği kentlerin gezilmesi görülmesi gereken yerlerinden, efsanelerinden, el sanatlarından da söz etmiş. Üstelik tariflerin ardına ipuçları niteliğindeki notlarını da eklemiş. Elazığ'dan pirpirim aşı, Malatya’dan kabuk bağlama, Van’dan eşgili yemeği, Gaziantep’den yuvalama ve daha birçok tarif... Çoğunun adını bile duymamış olabilirsiniz. Ama bu kitapta adlarını duymakla kalmayacak, nasıl yapıldıklarını da ayrıntılarıyla öğreneceksiniz. Yemek pişirmenin, hem de yöresel tatlara vâkıf olmanın keyfini yaşamak isteyen herkesin evinde bulunması gereken bir kitap "Bir Yemek Masalı". Üstelik tarifleri süsleyen fotoğraflarıyla görsel olarak da çok cazip.

Yazar Hakkında:

1959 yılında Gümüşhane’de doğan Sahrap Soysal, ODTÜ Kimya Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1983-1998 yılları arasında çeşitli şirketlerde yönetici olarak çalıştı. 2000 yılında “Mutfakta Keyif” programıyla televizyonculuğa başladı. Anne Ben Acıktım, Bir Yemek Masalı (2005 Gourmand Yılın En İyi Yörese... Yazarın Sayfası Yazarın Sayfası

Doğan Kitap Tarafından Yayımlanan Diğer Eserleri:

Aile Mirası Reçeteler
Evvel Zaman İçinde Gümüşhane Ve Kelkit<br><span>Yaşam, Kültür Ve Mutfak</span>
A Cookery Tale
Sahrap Soysal’la Sağlıklı Mutfak
Sana Emanet Anne Tarifleri
Kalaylı Kaplarda Alaylı Yemekler
Her Eve Lazım Salatalar ve Mezeler
Derviş Sofraları<br><span>Tasavvufta Yeme İçme Kültürü ve Sofra Adabı</span>
Sevgilim, Akşama Ne Pişirdin?<br><span>Türklerin Değişen Damak Tadı</span>
Anne, Ben Acıktım!<br><span>0-6 Yaş İçin Yemek Tarifleri</span>
  • Doğan Holding
  • Doğan Kitap
Doğan Yayınları Copyright © 2022 | Tasarım ve Uygulama: Carbon Interaktif