Eyüp Kemal Sevinç
Paylaşım:
Eyüp Kemal Sevinç

Yazar Hakkında:

Eyüp Kemal Sevinç baba mesleği olan aşçılığa 1991 yılında başladı. Türk mutfağına farklı bir bakış kazandırarak pek çok ilke imza atan Sevinç, 1995 yılında ilk defa düzenlenen Ulusal Aşçılık Yarışması’nda Türkiye birincisi seçildi. 1996 yılında Londra’da düzenlenen Dünya Aşçılar Yarışması’nda Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran aşçı oldu; aynı yarışmada Yılın En İyi Genç Aşçısı seçildi. Katıldığı yerli ve yabancı yemek yarışmalarında 100’den fazla madalya, kupa ve ödül kazanan Sevinç, 2001 yılından beri Türkiye’de ve yurtdışında düzenlenen uluslararası yemek yarışmalarında uzman jüri üyesi olarak görev yapıyor. Sırasıyla Borsa Lokantaları, Çırağan Palace Kempinski ve Crowne Plaza Hotel’de çalışan Eyüp Kemal Sevinç halen İstanbul Marriott Otel’in şef aşçısıdır.

Doğan Kitap Tarafından Yayımlanan Eserleri:

Sonsuz Türk Mutfağı
  • Doğan Holding
  • Doğan Kitap
Doğan Yayınları Copyright © 2022 | Tasarım ve Uygulama: Carbon Interaktif