Kitap Hakkında:
Arap dünyasının en çok okunan yazarlarından Baha Tahir’den 2008 Uluslararası Arapça Kurgu Eser Ödülü sahibi çarpıcı bir roman…
“Baha Tahir, Arap dünyasının yaşayan en saygın yazarlarından biri.
Siyasi tasfiyeye uğrayıp ülkesi Mısır’dan sürüldükten sonra, 73 yaşında, Arap edebiyatının Booker Ödülü’nü aldı. Bu geç kalmış bir taltif.”
The Guardian
“Mısır’ın trajik tarihini cesaretle ve hayal gücüyle keşfe çıkıp bizi Büyük İskender’in imparatorluk düşlerine götürüyor. Tahir’in sesi hüzünlü, bilgece ve lirik.”
Times Literary Supplement
XIX. yüzyıl, İngiliz işgali altındaki Mısır… Genç komiser Mahmud Abdüzzahir, idari ve askeri yetkili olarak Siva Vahası’na tayin olur. Terfi gibi gösterilen bu atama, işgalci İngilizlere tepkisi bilinen Mahmud’un sürgün emridir. Kendinden önceki komiserin asi kabilelerce öldürüldüğünü bile bile, eşi İrlandalı Catherine’le vahaya giden komiseri derin bir yalnızlık ve iç hesaplaşma beklemektedir.
Çağdaş Mısırlı yazar Baha Tahir’in, 19. yüzyıl Mısır tarihi üzerinden günümüz sömürgeciliğini eleştirdiği Sürgünde Günbatımı, çöl uygarlığına, sömürge olma haline, Doğu-Batı ikilemlerine, iç barış arayışına dair çarpıcı bir roman…
2008 Uluslararası Arapça Kurgu Eser Ödülü