Kitap Hakkında:
Türkiye’de 4 milyona yakın kişinin kalp hastası olduğu, her yıl 250 bin kişinin bu gruba katıldığı ve milyonların risk altında olduğu gerçeğinden hareket eden Prof. Dr. E. Murat Tuzcu’dan, kalp hastalıkları nedir, nasıl önlenir, hangi tedaviler etkindir sorularına cevap veren çok başarılı bir kılavuz.
Mesleği tıpla ilgili olmayanlar için, o bilgileri yeterince edinmek kolay değildir. Prof. Dr. Murat Tuzcu’nun kitabı, hiç de kolay olmayan bu şeyin nasıl kolaylaştırılabileceğini gösteren mükemmel bir örnek... Öyle bir anlatımı var ki, insan, kalbinin sağlığına yönelik tehditleri nasıl fark edebileceğini, ilginç bir öykü okur gibi öğreniyor. O öğrendikleri de aklından hiç çıkmıyor.
Altan Öymen
Prof. Dr. Tuzcu’nun en büyük başarısı, kalple ilgili en zor konuları bile benzetmelerle anlatabilmesidir. Kalp krizine yol açan bir damar tıkanıklığını anlatırken, plakların damarı tıkadığından söz edilebilir. Ama bunu trafikte yolun kapanması nedeniyle arabaların yığılması benzetmesiyle tamamlayınca konu çok daha anlaşılır hale geliyor.
Sedat Ergin
‘’Anjiyomu siidiye çetirmişem’’ diyen Diyarbakırlı amcadan, ‘’Haçan internette çördüm, bu stentin bir de ital olanı mı ne varumuş’’ diyen Karadeniz insanına, ‘‘Yetti gari dokturum emara goyuvede çıksın ne varsa” diyen Egeli teyzeme kadar insanlarımız, biz hekimlere, bilgiye ve öğrenmeye ne kadar istekli olduklarının sinyalini veriyorlar. Akıcı üslubuyla keyifle okunan bu kitap, bilimsel içeriğiyle bu isteğe cevap veriyor .
Dr. Alper Özkan