İstanbul Lezzetleri
Paylaşım:
İstanbul Lezzetleri

Kitap Künyesi:

ISBN: 978-605-09-0624-0

Sayfa Sayısı: 452

Ebat: 13 x 22 cm

Yayın Tarihi: Nisan 2012

Kategori: Yemek

Kitap Hakkında:

Mehmet Yaşin’in İstanbul’daki damak çatlatan mekanları bir araya getirdiği kitabı yemekten zevk alanların elinden düşmeyecek TV programcısı, gazeteci ve gurme Mehmet Yaşin, İstanbul’un değişik noktalarında yer alan 150 lezzet durağını İstanbul Lezzetleri adlı kitabında bir araya getirdi. Birbirinden etkileyici görsellerin yer aldığı İstanbul Lezzetleri’nde, balık lokantaları, meyhaneler, esnaf lokantaları, lüks lokantalar, kebapçılar ve et lokantaları, etnik lokantalar, hamur işleri, tatlıcılar ve pastaneler, çorbacılar, restoranlar olmak üzere, Türk ve dünya mutfaklarından 13 dalda yaklaşık 150 lezzet mekânı ayrıntılı olarak anlatılıyor. Mehmet Yaşin’in kitapta anlattığı mekânlar, hijyenden lezzete, servisten otoparka kadar, beş yıldız üzerinden değerlendiriliyor. Ayrıca, mekânların menülerinin yanı sıra favori yemeklerinin tariflerinin de yer aldığı kitapta, mekânın tarihçesi, dekorasyonu, manzarası gibi ayrıntılar da anlatılıyor. Konusunun uzmanı olan bir yazarın dilinden anlatılan tüm bu restoranlara gitmek, anlattığı tüm lezzetleri tatmak isteyeceksiniz. İş yemekleriniz, yabancı konuklarınız, unuttuğunuz lezzetleri yakalamak için çıktığınız şehir turları ya da güzel bir yemek eşliğinde hoş dost sohbetleri için başvurabileceğiniz eşşiz bir kaynak.

Kitap Hakkında:

Mehmet Yaşin’in İstanbul’daki damak çatlatan mekanları bir araya getirdiği kitabı yemekten zevk alanların elinden düşmeyecek TV programcısı, gazeteci ve gurme Mehmet Yaşin, İstanbul’un değişik noktalarında yer alan 150 lezzet durağını İstanbul Lezzetleri adlı kitabında bir araya getirdi. Birbirinden etkileyici görsellerin yer aldığı İstanbul Lezzetleri’nde, balık lokantaları, meyhaneler, esnaf lokantaları, lüks lokantalar, kebapçılar ve et lokantaları, etnik lokantalar, hamur işleri, tatlıcılar ve pastaneler, çorbacılar, restoranlar olmak üzere, Türk ve dünya mutfaklarından 13 dalda yaklaşık 150 lezzet mekânı ayrıntılı olarak anlatılıyor. Mehmet Yaşin’in kitapta anlattığı mekânlar, hijyenden lezzete, servisten otoparka kadar, beş yıldız üzerinden değerlendiriliyor. Ayrıca, mekânların menülerinin yanı sıra favori yemeklerinin tariflerinin de yer aldığı kitapta, mekânın tarihçesi, dekorasyonu, manzarası gibi ayrıntılar da anlatılıyor. Konusunun uzmanı olan bir yazarın dilinden anlatılan tüm bu restoranlara gitmek, anlattığı tüm lezzetleri tatmak isteyeceksiniz. İş yemekleriniz, yabancı konuklarınız, unuttuğunuz lezzetleri yakalamak için çıktığınız şehir turları ya da güzel bir yemek eşliğinde hoş dost sohbetleri için başvurabileceğiniz eşşiz bir kaynak.

Yazar Hakkında:

1950 yılında Ankara’da doğdu, sosyoloji okudu. 1970’li yıllarda gazeteciliğe başladı. Çeşitli gazetelerde muhabir, editör, yazı işleri müdürü ve yayın müdürü olarak çalıştı. "Atlas" dergisini çıkardı. Daha sonra Hürriyet Dergi Grubu’nun genel müdürlüğünü yaptı. Bazı televizyon kanallarına belgesel hazırlayan Mehmet Yaşin, beş yıl boyunca Doğan Kitap’ın ... Yazarın Sayfası Yazarın Sayfası

Doğan Kitap Tarafından Yayımlanan Diğer Eserleri:

  • Doğan Holding
  • Doğan Kitap
  • Egmont
Doğan Egmont Copyright © 2019 | Tasarım ve Uygulama: Carbon Interaktif