Gerçek Probiyotik Beslenme
Paylaşım:
Gerçek Probiyotik Beslenme
Bu Kitabı Satın Alın

Kitap Künyesi:

Barkod: 9786050946055

Sayfa Sayısı: 200

Ebat: 13.6 x 21 cm

Yayın Tarihi: Eylül 2017

Kategori: Yemek

Kitap Hakkında:

Gıdanın şifalı dönüşümü
Bağırsak ikinci beynimiz!
Sindirim sistemimiz ne kadar iyi çalışıyorsa o kadar sağlıklı, hatta o kadar mutluyuz aslında.
Sağlıksız gıdalar, beslenme hataları, stres ve çevresel faktörler gibi pek çok etken sindirim sistemimizi zayıf düşürüp hastalıklara davetiye çıkarıyor. Peki ne yapmalıyız? Sindirimi iyileştirmenin ve bağışıklığı güçlendirmenin yolu probiyotik gıdalardan geçiyor… Ama probiyotik gıdalar için market raflarına koşmanıza gerek yok. En kolay ve en sağlıklı yöntem yediklerinizi mayalandırarak gerçek probiyotik gıdalara dönüştürmek! Hem de kendi mutfağınızda. Sebzelerden meyvelere, bakliyattan kuruyemişlere fermente süper gıdalar…
Mevsimine göre hem sağlıklı hem lezzetli sindirim dostu turşular… İpek Kuşçu Gerçek Probiyotik Beslenme'de, Anadolu'da binlerce yıldır uygulanan geleneksel yöntemi yeniden canlandırıyor ve kahvaltıdan atıştırmalıklara kadar pek çok tarifle sofralarınızı şifalandırıyor.

Kitap Hakkında:

Gıdanın şifalı dönüşümü
Bağırsak ikinci beynimiz!
Sindirim sistemimiz ne kadar iyi çalışıyorsa o kadar sağlıklı, hatta o kadar mutluyuz aslında.
Sağlıksız gıdalar, beslenme hataları, stres ve çevresel faktörler gibi pek çok etken sindirim sistemimizi zayıf düşürüp hastalıklara davetiye çıkarıyor. Peki ne yapmalıyız? Sindirimi iyileştirmenin ve bağışıklığı güçlendirmenin yolu probiyotik gıdalardan geçiyor… Ama probiyotik gıdalar için market raflarına koşmanıza gerek yok. En kolay ve en sağlıklı yöntem yediklerinizi mayalandırarak gerçek probiyotik gıdalara dönüştürmek! Hem de kendi mutfağınızda. Sebzelerden meyvelere, bakliyattan kuruyemişlere fermente süper gıdalar…
Mevsimine göre hem sağlıklı hem lezzetli sindirim dostu turşular… İpek Kuşçu Gerçek Probiyotik Beslenme'de, Anadolu'da binlerce yıldır uygulanan geleneksel yöntemi yeniden canlandırıyor ve kahvaltıdan atıştırmalıklara kadar pek çok tarifle sofralarınızı şifalandırıyor.

Yazar Hakkında:

İpek Kuşçu Ankara’da doğdu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Çocukluğundan beri süren mutfak aşkı onun asıl mesleği oldu. 2006 yılından itibaren “gerçek gıdalar ve kaybolan tatlar” üzerine araştırmacı yazar olarak çeşitli yayın gruplarında (Meraklı Minik, Sofra, Bebeğim ve Biz, Hürriyet Aile) yazıları ve tarifleriyle yer aldı. Çocukları gerçek gıdayla tanıştırma ve uygulamalı öğretme çabasıyla özel bir anaokulu bünyesinde iki yılı aşkın süreyle “gerçek gıda” eğitimleri verdi. Aynı zamanda İstanbul İnformel Eğitim bünyesinde anne babalar ve çocuklarıyla gerçekleştirdiği “Mutfak Atölye” çalışmalarını yürüttü. Slow Food İstanbul bünyesinde gerçekleştirilen “Fikir Sahibi Çocuklar” ile “Anne Bak! Lüfer!” atölyelerini yaptı. Borusan Holding-Studio-X İstanbul’da “İstanbul Lezzet Haritası” ve YGA (Young Guru Academy) Liderlik Okulu’nda “Gerçek Gıda” atölye çalışmalarını gerçekleştirdi. Kuşçu, Instagram’da canlı yayında online verdiği fermantasyon dersleriyle Türkiye’nin her yerinden katılımcılarla aynı anda uygulamalar yaparak “doğru fermantasyon uygulamalarını ve probiyotik beslenmeyi” daha geniş kitlelere ulaştırdı. Bu eğitimlere Instagram üzerinden hâlâ devam ediyor.Aynı zamanda 2017 yılından bu yana kadın girişimci olarak probiyotik gıda üretimi yapıyor. İpek Kuşçu’nun Gerçek Probiyotik Beslenme ve Abur Cubura En Güzel Alternatifler adlı kitapları da Doğan Kitap tarafından yayımlanmıştır. Instagram: @ipekkuscu ipekkuscu@gmail.com www.n2life.com.tr Yazarın Sayfası Yazarın Sayfası

Doğan Kitap Tarafından Yayımlanan Diğer Eserleri:

  • Doğan Holding
  • Doğan Kitap
Doğan Yayınları Copyright © 2022 | Tasarım ve Uygulama: Carbon Interaktif